Terugblik Limburg Pride 2020

Terugblik Limburg Pride 2020

Op 1 augustus 2020 werd de eerste Limburg Pride Show een feit. Een bloedhete dag in de ECI Cultuur fabriek in Roermond. Een succesvolle show opgezet door COC Limburg en Stichting Pink Events, maar vooral met heel veel werk en inzet van de vele vrijwilligers voor en achter de schermen.

Een uitdagende tijd in 2020. COC Limburg heeft op een vernieuwende en feestelijke manier ingespeeld op Pride 2020. Een Pride bijeenkomst die door alle maatregelen rondom COVID-19 er heel anders uit heeft gezien. Door de grip van het virus op de wereld is ook COC Limburg getroffen; cancelen van bijeenkomsten, symposia en mini-congressen. Het was bij de pakken neer zitten of roeien met de riemen die we hebben. Vooruit denken, dat is voor het jaar 2020 van groot belang.

Bij de pakken neer of,

roeien met de riemen!

Vanuit de Vrijdagmiddagborrel van Café Rosé – eerst in de huiskamer van D.Licious en daarna in het café zelf – kwam de inspiratie voor COC Limburg om te komen tot een nieuw project. Na vele overleggen was LIMBURG PRIDE 2020 een feit en we starten deze eerste editie met een online marathon show van 8 uur. De Limburg Pride Show, een gevuld programma met vele gasten en optredens van verschillende artiesten en DragQueens.

In 1979 was de Bisschopsstad Roermond het toneel voor het ontstaan van de Roze Zaterdag. Een dag om de acceptatie en emancipatie van Seksuele geaardheid en Gender diversiteit te vieren. De Roze Zaterdag is uitgegroeid tot een vaste dag ieder jaar in een andere stad in Nederland. Na 1979 heeft Limburg Roze Zaterdag nog 4 keer mogen verwelkomen, Maastricht 1993, Maastricht 2000, Maastricht 2015 en Venlo 2019. Nu in 2020 met alle uitdagingen die het jaar heeft gekend heeft COC Limburg de Gemeente Roermond benaderd om na de eerste Roze Zaterdag in 1979 ook de eerste stad te zijn die het toneel biedt voor een nieuwe Pride, een eigen Limburgse Pride.

Succesvolle eerste editie in Roermond

Maar ook na 1 augustus hebben onze vrijwilligers niet stil gezeten. De show is in blokken geknipt en ieder tafelgesprek en optreden krijgt haar eigen stuk. Ben jij ook benieuwd naar de opnames check snel ons nieuw youtube-kanaal Limburg Pride.….

Benieuwd naar de foto’s van de Limburg Pride Show, gemaakt door maddyenmarc.nl via de facebook van LimburgPride